Stenläggning – något alla kan göra

När man funderar på att fixa i ordning trädgården och eventuellt skapa några nya gångar kommer kanske en del frågor upp. Stenläggning är en kreativ konstart men behöver faktiskt inte vara så svårt! Man behöver tänka igenom och planera noga förstås, en ordentlig ritning är att rekommendera, När man har dessa bitar på plats är det bara att sätta igång. Vi hjälper gärna till från start till mål!

Vårfint med stenläggning i trädgården

Nu när våren är på väg börjar alla trädgårdsälskare planera! Det är inte så svårt som många tror att anlägga gångar eller uteplatser till exempel. Det finns mängder med olika sorters dekorsten och marksten att välja på och bara fantasin sätter gränser för vad du kan åstadkomma. Innan man sätter igång bör man dock planera. En viktig sak att tänka på är att man har en stabil grund så att man undviker sättningar i framtiden.

Stenläggning till din uteplats

Att tänka på när du gör en stenläggning

Första steget är att ha en bra och stabil grund. Man gräver tills ma kommer till lervälling, därefter lägger vi en fiberduk och fyller på med bergkross. Vi ser till att packa ordentligt och vattna mellan varven, det gör packningen ännu stabilare. Över bergkrosset fyller vi sedan på med stenmjöl, sedan packar vi och vattnar igen. Lämpligt lager med stenmjöl är ca 3 cm när det är färdigpackat. Därefter är det dags att lägga plattorna och när vi lagt färdigt borstar vi på ordentligt med stenmjöl för att foga ihop plattorna. Kort och gott, stenläggning är något vi verkligen kan!